Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат от 47-ото Народно

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат от 47-ото Народно
Коментари Харесай

Борисов официално се отказа да влиза в парламента, Пеевски обаче не

Лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов  няма да е народен представител от 47-ото Народно заседание. Това излиза наяве от решение, оповестено на уеб страницата на ЦИК.

Въпреки че е определен от листите на ГЕРБ в 25-и изборен регион в София и Пловдив-град, той за следващ се отхвърли от позицията, както направи в предишните .

В решението от вчерашното съвещание на ЦИК се споделя, че комисия приема, че заявката по своята същина съставлява искане на Борисов да не бъде оповестено за определено за депутат. " Предвид експлицитната му воля настояването следва да бъде почетено ", написа още в решението на комисията.
Бивш министър на Борисов: Той да не подава оставка, само че да махне Сачева, Ангелов и Нанков
Не мисля, че на този стадий е належащо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които към него дълго време управляваха...

Припомняме, че след парламентарните избори на 4 април тази година се наложи ЦИК да заличи от листите Бойко Борисов, с цел да не го разгласи за народен представител. След това на 11 юли изборната комисия първо  Борисов, само че по-късно размишления.

Часове след изборите на 14 ноември Борисов бе категорично запитан от публицисти дали този път ще влезе в Народното събрание и той отговори позитивно, само че по-късно изясни, че " на следващия ден може да размишления по въпроса ". След това сподели, че се е пошегувал.

В Пловдив водачът на ГЕРБ ще освободи място за Стефан Шилев , а в 25 МИР на Петър Николов .

Освен Борисов, заявки за отвод от място в Народното събрание са подали и трима кандидат-депутати от Движение за права и свободи - Сюлейман Кичиков, Веселина Радославова и Осман Мурадов . Впечатление прави отсъствието на Делян Пеевски от този лист, който очевидно е решил да съблюдава обещанието си по време на акцията, че ще върви на работа, тъй като има " доста неща, които да разкрива ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР